Beautysalon Marjolijn

Voor huidverbetering

Waarom zou jij voor ESSE kiezen?

Waar ESSE Skincare in gelooft

Waar ESSE Skincare in gelooft

Geen AHA’S – dagelijks gebruik van Aha’s lossen het cement dat de huidcellen bij elkaar houdt op en zorgt dat de huid vervelt, dit zou juist kunnen zorgen voor huidveroudering versnelt de basaal celdeling. Het verdunt de huid, deze is daardoor ontvankelijker voor zonschade, rimpels en aanvallen van slechte bacteriën.
Dierproofvrij – de producten worden alleen getest op menselijke vrijwilligers.
Geen parabenen – parabenen hebben invloed op hormonen (ontdekt in weefsel van borstkanker) er is sterk bewijs dat ze het verouderingsproces van cellen versnellen.
Geen (synthetische) parfum – s. parfum is de veroorzaker van veel dermatologische reacties. Bevat in veel gevallen Ftalaten (die een slechte werking hebben op de hormoonhuishouding).
Geen geëthoxyleerde ingrediënten – denk aan PEG of andere emulgatoren. Deze stoffen produceren 1,4 dioxaan naarmate het product ouder wordt een kankerverwekkende stof.
Geen sulfaten – deze stoffen zelfs in lage concentratie zeer irriterend.
Geen petrochemicaliën – we geloven niet dat deze stoffen goed zijn voor de huid en daarnaast wil ESSE de petrochemische industrie niet ondersteunen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat petroleumproducten goed zijn voor het MICROBIOOM van de huid. We beschouwen deze producten als vervuilers.
Geen propyleenglycol – hoofdcomponent van glycerine zepen. Zeer irriterende wordt snel opgenomen door de huid. (Vaak gebruikt in moisturisers gebruikt om petrochemische te absorberen en kan een slechte invloed hebben op het centrale zenuwstelsel.

Wat ESSE wil bereiken met jouw huid

REWILDING – het concept om de huid weer terug te brengen naar de natuurlijke staat, om zo microbiële partners terug te krijgen en het natuurlijke verdedigingssysteem te herstellen. De afgelopen 100 jaar heeft de Beauty industrie dit complexe ecosysteem vervuild. De prijs die we hiervoor betalen is een sterke stijging van het aantal huidaandoeningen. ESSE zorgt ervoor dat het microbioom van je huid weer wordt hersteld met probitica en groene scheikunde. De focus onderzoek op baanbrekende actieve stoffen om het beste te bereiken dat biologische huidverzorging ons kan bieden. ESSE heeft een sterke focus op het huidmicrobioom en maken gebruik van ingrediënten om hier positieve verandering in aan te brengen.

Dit houdt het volgende in:

Lees meer over Clean Beauty en het Microbioom
Natuurlijke huidverbetering tegen veroudering!

Je huid en het microbioom
Ons lichaam is een complex ecosysteem, een harmonieuze mix van menselijke cellen en microben.
Microben zorgen voor meer genen om te overleven dan het menselijk lichaam doet.

Jouw microben zijn essentieel voor je gezondheid, niet alleen in je darmen, longen, mond, oren, haar, maar vooral ons grootste orgaan de huid. Deze ontdekking zorgt voor een hele andere kijk op de huid. Er moet rekening gehouden worden met de bestaande microben op je huid als je er iets wilt doen tegen huidveroudering. Microben zijn metgezellen die al honderdduizenden jaren bij ons en onze voorouders zijn geweest. Uit studies is gebleken dat een grote microbiële diversiteit zorgt voor een goede gezondheid. Het is noodzakelijk om het Ecosysteem van de huid in “balans” te houden, maar onze moderne leefwijze (m.n. antibioticagebruik op elk willekeurig moment in je leven) heeft een negatieve invloed op de microbiële diversiteit. Esse behandelt de huid als een ecosysteem. Ieder ingrediënt in de producten van Esse doet weloverwogen werk op het huidmicrobioom.

Wat brengt schade aan het microbioom?


– Antibiotica zorgt voor permanente schade aan het microbioom.
– Een keizersnede kan zorgen voor een disbalans in het immuunsysteem
– Steriele omgeving en geen contact met de natuur
– Chloor in het drink, bad of zwemwater
– Hoge PH-waardes zoals in zeep
– Bewerkt, lang houdbaar en suikerhoudend voedsel
– Veel gebruikte cosmetische ingrediënten

Hoe start ik thuis met ESSE ?

Lees de dagelijkse routine zelfs voor de meest gevoelige huid:

De reactieve huid: ESSE Sensitive belangrijk om te weten is dat jouw beauty ritueel eenvoudig aangepast wordt al deze onderstaande stappen volgen, er is een Trial/ Travel set waar al deze 4 producten in zitten. Handig en overzichtelijk.

Week 1 en 2
Start je met de Sensitive Cleanser, Protect Oil en/ of Hydo Moisturizer. Ik adviseer de Sensitive Cleanser in de avond te gebruiken om make-up en/ of Sun screen te verwijderen en de huid alleen in de ochtend met koud of lauwwarm water af te spoelen. (Voor de zeer gevoelige huid start je alleen met de Sensitive Cleanser en Protect Oil).

Week 3
Introduceer de Sensitive Mist 3 x keer per week, voor het aanbrengen van de Moisturizer. Deze delicate (Mist) spray met postbiotische extracten en prebiotische voedingsstoffen om een staat van evenwicht te ondersteunen in het microbioom.

Week 4
Verhoog het dagelijks gebruik van de Sensitive Mist. Houdt de huid goed in de gaten om te monitoren dat deze zich goed aanpast aan de nieuwe routine. Tip: Ik adviseer je bezoek aan de ESSE Expert voor een huisanalyse om de volgende stap in het Rewilding proces te ondersteunen .

Rewilding Proces: Hoe nu verder?

Je bent eigenlijk via de Sensitive Mist al begonnen om de huid te introduceren met probiotische extracten en prebiotische voedingsstoffen te ondersteunen. Het is ESSE gelukt om levende probiotische microben in grote hoeveelheden toe te voegen aan een aantal producten. ESSE heeft een sterke focus op het huidmicrobioom en gebruiken de volgende ingrediënten om hier een positieve verandering in te brengen. (Verschillende soorten voor verschillende resultaten) Probiotische extracten, prebiotica, biome+technologie, antioxidanten, hyaluronzuur. Ook Afrikaanse extracten en oliën. Goed om te weten dat al deze planten nooit zijn bespoten zijn opgeroeid onder de zon en zo hun mooiste bestanddelen hebben verkregen maar ik heb een Normale/ gecombineerde Vette huid? Toch starten we met de Sensitive Trial Set, je kan daarna overstappen op de producten die een Gel
Cleanser, hyaluronic (olie vrije) Serum of een lichte textuur crème zoals de ESSE light Moisturizer. Mannen echt aan te bevelen om eens uit te proberen. Goed om te weten dat er voor iedere behoefte en textuur een crème is. Van Light tot Rich. Vergeet niet als het kan om 15 minuten de huid bloed te stellen aan daglicht lekker buiten je kopje koffiedrinken, mag met je jas aan vitamine D krijg je cadeau van moeder natuur. ESSE heeft ook een goede Sun screen SPF 30 Ook een fantastische Foundation met een gelijkmatige dekking voor alle huidtype in 10 kleuren de meest gangbare heb ik op voorraad in de Salon.